Nieuws

Waarom asbest laten verwijderen?

Het is in veel landen, waaronder België en Nederland, verplicht om asbest te laten verwijderen door een gecertificeerd deskundige. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot hoge boetes en zelfs strafrechtelijke vervolging.

 

Asbest is een materiaal dat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Bij het inademen van asbestvezels kunnen deze vezels zich in de longen nestelen en op termijn leiden tot verschillende ernstige longziektes, waaronder asbestose en longkanker. Daarom is het belangrijk om asbest te laten verwijderen wanneer het aanwezig is in een woning of gebouw.

Daarnaast kan het verwijderen van asbest ook een financieel voordeel opleveren. Bij de verkoop van een woning of gebouw kan het aanwezig zijn van asbest leiden tot lagere verkoopprijzen of vertragingen in het verkoopproces. Door asbest tijdig te laten verwijderen, kan dit voorkomen worden en kan de verkoop of verhuur van de woning of gebouw sneller en tegen een betere prijs plaatsvinden.

Kortom, het laten verwijderen van asbest is essentieel voor de gezondheid en veiligheid van de bewoners of gebruikers van een gebouw en kan daarnaast ook bijdragen aan een vlotter verkoop- of verhuurproces en een hogere verkoopprijs.